ادبیات و زبان فارسی، درسی مهم با ضریب 4 در کنکور کلیه گروه های آزمایشی پنج گانه محسوب می شود که تاثیر آن بر تراز نهایی داوطلب، غیر قابل انکار است. سوالات درس ادبیات شامل قرابت معنایی، آرایه ها، لغات (معنی و املا)، تاریخ ادبیات و زبان فارسی می گردد که مبحث زبان فارسی، خود از چهار بخش املا، نگارش، زبان شناسی و دستور زبان تشکیل شده است.
ادبیات را به صورت موضوعی مطالعه کنید و با توجه به اهمیت هر موضوع، زمان موردنیاز برای خواندن آن را تنظیم نمایید. مثلا همان طور که می دانید، مهم ترین و تست خیز ترین قسمت این درس، قرابت معنایی است که هر ساله حداقل 9 سوال از آن مطرح می شود. در نتیجه می بایست تسلط خود را به کمک روش های مختلف مطالعاتی و تست زنی بر این مبحث افزایش دهید. توجه داشته باشید که داشتن درسنامه ای مفهومی و جامع به همراه نکات طلایی کنکور، برای رسیدن به قله آمادگی در درس ادبیات ضروری است.
شیوه مطالعاتی درس ادبیات و زبان فارسی
قرابت معنایی :تست محور است و می توانید با تست زنی فراوان، آشنایی با معنی و مفهوم ابیات، اطلاع از اصطلاحات مختلف شعری و ادبی، یادگیری تکنیک های حذف گزینه و مواردی از این قبیل، خود را در این زمینه تقویت کنید.
آرایه ها:شناخت سازمان کلی آرایه ها، آشنایی با مثال های مطرح شده در کتاب، یادگیری نحوه تشخیص آرایه ها در شعر و نثر و تست زنی زیاد، راه حلی برای تسلط بر این مقوله از ادبیات فارسی است.
لغات:تکرار و تمرین، به دلیل زیاد بودن تعداد کلمات قابل حفظ، راز یادگیری لغات ادبیات است. مترادف ها، متضادها، هم خانواده ها، کلمات هم آوا و مواردی از این قبیل را به خوبی شناخته و توانایی خود را با حل نمونه سوالات مختلف تقویت کنید.
واژه نامه آخر کتاب درسی، منبعی موثق و مطمئن برای یادگیری این مبحث است. سعی کنید که دفترچه ای حاوی کلیه کلمات به همراه معانی آن ها داشته باشید یا در این زمینه، از کتاب های لقمه انتشارات مختلف بهره ببرید.
املا:سوالاتی که برای قسمت املا طراحی می شوند، سوالاتی ریسکی هستند و احتمال پاسخ اشتباه در آن ها بسیار بالا است. تعدادی از داوطلبان از این بخش صرف نظر کرده و ترجیح می دهند که بر روی مباحث دیگر سرمایه گذاری کنند. بنابراین، اگر اطمینان دارید که با صرف وقت بر روی این مبحث، می توانید به نتیجه مطلوب برسید، از هیچ تلاشی فروگذار ننمایید. در این راستا می توانید کلماتی که املای شان برای شما غریب است را یادداشت کرده و مدام مرور کنید. همچنین از کتاب هایی مانند کلیله و دمنه یا قابوس نامه هم می توان کمک گرفت و واژگانی که املای دشوارتری دارند را به این ترتیب استخراج نمود
.تاریخ ادبیات: قسمت اعلام اشخاص کتاب درسی، منبع مهم این مبحث است. همچنین بخش دیگری از تاریخ ادبیات را می توان از کتاب زبان فارسی استخراج نمود. محتویات این بخش، شباهت بسیار زیادی به یک دیگر دارند و احتمال سردرگمی در آن بسیار بالاست. تکرار، تمرین، تست زنی و رمزگذاری از جمله متدهای موثر در یادگیری و تثبیت مطالب تاریخ ادبیات محسوب می شود. یکی از تست خیز ترین بخش های این مقوله، در خصوص آثار، نویسندگان و شاعرانی است که از لحاظ لفظی شباهت بالایی به هم دارند.
داوطلبان معمولا تمایل و علاقه چندانی به مطالعه زبان فارسی ندارند و این قسمت از جذابیت کافی برای همگان برخوردار نیست اما تجربه نشان داده که توجه به زبان فارسی، با توجه به تعداد سوالاتی که از آن مطرح می شود، می تواند گوی سبقت را از سایر رقبا برباید و تاثیر به سزایی در بهبود تراز و درصد ادبیات متقاضی داشته باشد. آشنایی با قواعد جمله و ساختار کلمات، دو مبحث مهم در این زمینه می باشد.
هیچ دیدگاهی نوشته نشده است.